1. Javaworld kezdőlap
  2. informatika képzés
  3. Miért éri meg 2023-ban informatika képzésre jelentkezni?

Miért éri meg 2023-ban informatika képzésre jelentkezni?

Karriert választani mindenki számára nagy döntés, és karrierpályát módosítani még annál is nagyobb. Ilyenkor az ember több szempontot is figyelembe vesz, ideértve a személyes érdeklődést, a későbbi elhelyezkedési lehetőségeket, a munkakörülményeket, illetve persze a fizetést is. Az informatika képzések azért is olyan népszerűek, mert a programozás nemcsak sokakat érdekel, de bárki számára óriási lehetőségeket tartogat. Lássuk, milyen előnyökkel jár, ha programozónak tanulsz!

Informatika képzés egyetemi végzettség nélkül?

A különböző informatikai ismeretek és a megbízható programozási készségek óriási erőforrást jelentenek, melyek rengeteg ajtót nyithatnak meg egy karrierút során. Természetesen a tudományos szint eléréséhez célszerű egyetemi tanulmányokat folytatni, azonban a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez ez egyáltalán nem szükséges. A különböző IT-cégek olyan szakembereket keresnek, akik biztos programozói tudással rendelkeznek, és ezt a tudást szerencsére bármilyen életkorban elsajátíthatod. De miért is éri meg informatikusnak tanulnod?

Végtelen lehetőségek a munkaerőpiacon

Az információs technológia mára szinte minden iparágba beférkőzött, így programozókra mindig szükség lesz. Az állandó technológiai fejlődéseknek köszönhetően informatikusként folyamatosan fejlesztheted a skilljeidet, bővítheted tudásod, és újabbnál újabb lehetőségeket nyithatsz meg magad előtt. Legyen szó multikról, bankokról, webfejlesztő cégekről vagy kisvállalkozásokról, a programozói nyelvek kiváló ismerőjeként könnyen találhatsz munkát.

Magas fizetés

Persze, nem mindegy, hogy az ember milyen munkákat vállal. A legfrissebb adatok szerint már kezdő programozóként is magasan az átlag fölött kereshetsz, a határ pedig a csillagos ég. Mivel jó informatikusokból, webfejlesztőkből, Java-programozókból folyamatos hiány van, magabiztos tudás birtokában jó aduásszal kezdhetsz béralkuba.

Lehetőség home office-ra

A mai világban egyre nagyobb elvárás a munkavállalók részéről az otthoni munkavégzés lehetősége. Bár bizonyos vállalatok még ódzkodnak a home office-tól, az informatikai szektor sok esetben rugalmasan áll a kérdéshez. A programozói munkák elvégzéséhez akár egy laptop is elegendő lehet számodra, így otthon vagy bárhol máshol is könnyen dolgozhatsz.

Saját vállalkozás beindítása

Programozóként természetesen nem csak cégeknél helyezkedhetsz el, de könnyen indíthatsz saját vállalkozást is. Gyakori, hogy a webfejlesztők szabadúszóként dolgoznak, de ha e-kereskedelmi vagy más cég beindításán gondolkodsz, informatika képzésünk elvégzésével nagyban megkönnyítheted a dolgod.