1. Javaworld kezdőlap
 2. A web fejlesztés alapjai

A web fejlesztés alapjai

A különböző webes alkalmazások a mindennapjaink részét képezik, így akár mostani munkád során szeretnél frontend fejlesztéssel foglalkozni, akár új, programozói karriered első lépéseként tekintenél ismereteid bővítésére, webfejlesztői informatika képzésem neked való. Jelentkezz, és ismerkedj meg a HTML-, a CSS és a JavaScript nyelvekkel!

HTML – a webfejlesztés alapvető programozási nyelve

A HTML kifejezést mindenki hallhatta már, ám ha profi webfejlesztőként szeretnél dolgozni, behatóan is meg kell ismerkedned ezzel a programozói nyelvvel. A HTML (vagy HyperText Markup Language) egy olyan jelölőnyelv, amelyet weboldalak tervezéséhez fejlesztett ki Tim Berners-Lee világhírű angol informatikus, a World Wide Web megalkotója, a mai napig meghatározva minden honlap megjelenését. Legyen szó webböngészőről, levelező programokról vagy más számítógépes, illetve okostelefonos eszközről, számos alkalmazás követeli meg a HTML-nyelv használatát.

Persze, ma már rendkívül elterjedt megoldás a weboldalkészítést különböző weboldalépítő alkalmazásokkal végezni anélkül, hogy kódolásba kezdene az ember, ám ha teljes szabadságot szeretnél, és olyan weblapokat készítenél, amelyeken minden úgy néz ki, ahogy te elképzelted, tudnod kell alkalmaznod a HTML-kódolás fortélyait. A HTML-nyelv ismeretével magad alakíthatod ki weblapod elrendezését, és csak a kreativitásodon múlik majd annak végső megjelenése.

CSS – szabványos stíluslapok egyszerűen

A HTML-nyelvet eredetileg egyszerű szövegek publikálására tervezték, így a komolyabb, designosabb formázás nagymértékben megbonyolíthatja az egyébként egyszerű felépítésű HTML-dokumentumokat. Ennek a problémának a kiküszöbölésére fejlesztették ki a CSS-t, amely a HTML-nyelv kibővítéseként segíti az egyes oldalak egyszerű formázását.
A CSS, azaz Cascading Style Sheets (stíluslapok) egy szabványos leíró nyelv, amely nem hiányozhat egyetlen webfejlesztő eszköztárából sem. Az stíluslapok alkalmazása lehetővé teszi, hogy néhány kattintással a forráskódok kézi szerkesztése nélkül alkalmazzuk a szükséges stílusbeli módosításokat az oldal egészén vagy éppen csak egy-egy elemen. A CSS szabvány segítségével rugalmasan alakíthatod ki gondosan megtervezett HTML-oldalad, így biztos lehetsz a professzionális megjelenésben.

JavaScript – interaktív, modern webfejlesztés

A ma megszokott internetes felhasználói élményhez hozzátartoznak az interaktív weboldalak, amelyek elkészítéséhez a JavaScript használata elengedhetetlen lesz. Ez a könnyen megtanulható kliensoldali programozási nyelv segít izgalmas felületeket készíteni a felhasználók számára. Legyen szó lapozgatható képgalériáról, információkat felfedő gombokról, az idő megjelenítéséről vagy más interaktív vizuális elemről, a JavaScript óriási segítségül fog szolgálni.
A JavaScript forráskódot ma már minden böngésző tudja értelmezni, és mivel a felhasználók figyelmét csak egyre változatosabb, kreatívabb és ingergazdagabb designnal lehet lekötni, szinte nincs is olyan korszerű weboldal, amelyhez ne lenne szükség a JavaScriptre.
Jelentkezz informatika képzésemre Te is, és sajátítsd el a webfejlesztéshez szükséges programozási nyelvek alapjait!

Tematika

=

Rövid történet

=

HTML

=

CSS, a három típusa a stílusoknak

=

JavaScript

=

Célszerű weblap struktúra kialakítása

Jelentkezés menete

A webfejlesztés ma már számos szakmában hasznos, sőt, alapvető készség, amelynek segítségével piaci előnyre és – ha jó vagy benne – biztos állásra tehetsz szert. Ha megjött a kedved, és szeretnél informatika képzésemre jelentkezni, vedd fel velem a kapcsolatot e-mailben, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot, és mihamarabb elküldöm számodra a részleteket!

Kérdésed van? Írj üzenetet

  Név
  E-mail cím
  Tárgy
  Üzenet (nem kötelező)
  Az adatkezelési tájékoztatást elolvastam, az abban foglaltakat tudomásul vettem.

  Ha érdekel az informatika világa, ha szeretnél egy piacképes tudást, akkor bátran írj! A Java képzés alatt a tudásom legjavával adom át számodra, és a legkényelmesebb úton online formában tartjuk az informatikai képzést.

  Kapcsolat

  Email

  info [ @ ] javaworld.hu