1. Javaworld kezdőlap
 2. Gyakran ismételt kérdések

Kérdésed merült fel a képzéssel kapcsolatosan?i

Az informatika tanfolyammal kapcsolatos kérdések

Szeretnél többet is megtudni az informatikai képzésekkel kapcsolatban? Érdekel, hogy melyik programnyelv tanulásával ajánlott elkezdened a tanfolyamokat? Informálódnál a tandíjfizetés részleteiről? Átfogóbb képet kapnál az oktatás menetéről, arról, hogy hány éves kortól érdemes elkezdeni a tanulást, vagy csak egyszerűen érdekelnek a Java programozással kapcsolatos témák? A gyakori kérdésekből számos dologra választ kaphatsz. Ha valamire mégsem találsz kielégítő választ itt, vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén! Készséggel válaszolok minden felmerülő kérdésedre a professzionális programozó tanfolyamokat illetően. Keress bizalommal, teremts biztos alapokat a jövődnek, a megélhetésednek!

u
Milyen tudást ad a Java programozás tanfolyam?

A 2023-as nyári, 3 hónapos programozó tanfolyam a programozás és a Java nyelv alapjait nyújtja: Nyelvi alapok (a nyelv elemei, változók és típusok, osztályok és objektumok, vezérlési szerkezetek), fájlkezelés, adatbázis elérés és adatbázis-műveletek Java programból.

– A 2023-as őszi, téli, 2024-es tavaszi 9 hónapos tanfolyam a fentieken kívül a verzió kezelés, relációs adatbázis kezelés és statikus weblap készítés ismereteket is nyújt.

u

A java programozás tanfolyam elvégzése biztosít valamilyen oklevelet? –A javaworld.hu oklevelet állít ki sikeres záróvizsga után. Ez nem hivatalos oklevél, de igazolja, hogy a hallgató sikeresen elvégezte a Java tanfolyamot

 

u
Melyik programnyelv tanulásával érdemes kezdeni?
Több programnyelv is van, ami kezdésnek jó. A Java az egyik legjobb mind kezdetnek, mind a későbbi programfejlesztéshez. Igen széles körben elterjedt és könnyen tanulható nyelv.
u

Minimális angol nyelvtudással is el tudom végezni a Java tanfolyamot? – Minimális, passzív angol tudás igen sokat segít. A tanfolyam magyar nyelvű, de az oktató anyagok túlnyomó többsége angolul van. Ezek értelmezéséhez a tanulók segítséget kapnak. Aktív (beszélt, írott) angol tudásra nincs szükség.

u
Mennyire gyakorlatorientált a képzés?
Jelentős mértékben, az elméleti anyagot gyakorlati feladatok megoldásával sajátítják el a tanulók. A menet a következő: elméleti alapozás, nyelvelemek megismerése, példa program az új tananyag felhasználásáva. Ezt követően a tanuló maga kell, hogy az adott témában feladatot oldjon meg.
u

Nem tudom, mivel jár egy java programozó napi munkája, és hogy szeretném-e azt csinálni… – Természetesen a munka legnagyobb része számítógépes proramozással kapcsolatos. De hozzá tartozik az üzleti követelmények megértése, a programtervezés – ezek gyakran nagy táblán vagy papíron (flip chart), filctollal történik. Továbbá tesztelés. A munka folyhat irodában, otthon, leggyakrabban a kettő kombinációja az elterjedt. Aki messze él a munkahelyétől, az se essen kétségbe, a legtöbb cég lehetőséget ad a kizárólagos home office munkára. Esetleg havi 1-2 nap bejárás ilyenkor is szükséges lehet.

u
Érdeklődni szeretnék a tandíj iránt és a programnyelv elsajátításának menetéről.
A tandíj 1900 Ft/óra (60 perces). Az oktatás szobat és vasárnap történik, 6-6 órában. A közben tarott szüneteket a 6 óra letelte után pótoljuk.
Programnyelv elsajátítása: szükség van elméleti alapozásra, a nyelv elemeinek és azok használatának megisnerésére, majd ezek gyakorlatban történő alkalmazására. Előbb példaprogram megtekintése, aztán a hallgató maga kell, hogy gykorlatban kipróbálja a tanultakat.
u

Cég nevére is kérhetek számlát az informatikai tanfolyamról? – Igen, mindenki, magánszemély és cég is kap számlát a képzésről.

u
Van ajánlott szakirodalom az informatikai tanfolyamhoz?
Vannak papír alapú könyvek is. Az a baj velük, hogy elég hamar elavulnak, kivéve, ha alap, elméleti anyagról van szó. Ezeket az ismereteket is, ahogy az újdonságokat is az interneten bőségesen megtalálhatjuk. A tanfolyamok természetesen naprakész tudást adnak.
u

Hány éves kortól végezhető el Java programozás tanfolyam – A javasolt legkorábbi időpont 18 év. Szülői hozzájárulással és szerződés aláírással fiatalabb korban is el lehet kezdeni a tanfolyamot. Felső korhatár: nincs.

Kérdésed van? Írj üzenetet

  Név
  E-mail cím
  Tárgy
  Üzenet (nem kötelező)
  Az adatkezelési tájékoztatást elolvastam, az abban foglaltakat tudomásul vettem.

  Ha érdekel az informatika világa, ha szeretnél egy piacképes tudást, akkor bátran írj! A Java képzés alatt a tudásom legjavával adom át számodra, és a legkényelmesebb úton online formában tartjuk az informatikai képzést.

  Kapcsolat

  Email

  info [ @ ] javaworld.hu